Business Analist Microsoft CRM

Vacature bij partner

Business Analist Microsoft CRM

Ben jij een expert in Microsoft Dynamics CRM? Vind je het leuk om te werken in een continu veranderende organisatie, die aan het begin staat van een digitale transformatie? Ben jij die enthousiaste, ervaren en communicatief vaardige Business Analist voor CRM die wij zoeken?

Wie zijn wij?

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van publiek private samenwerking. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM staat voor indrukwekkende projecten, innovatieve oplossingen en deskundige medewerkers. Met zo’n 21.500 medewerkers brengt BAM jaarlijks wereldwijd duizenden projecten tot stand.
 
Wat ga je doen?

Met de realisatie van de nieuwe BAM strategie is de gehele BAM organisatie volop in beweging. Er worden meer en meer groeps-brede initiatieven ontplooid die nieuwe IT functionaliteit en technologische -voorzieningen vereisen. Deze BAM brede IT voorzieningen worden door de corporate IT organisatie ontwikkeld en geleverd. Eén van deze nieuwe corporate IT oplossingen betreft het groeps-brede CRM platform op basis van MS Dynamics CRM technologie en de daarop draaiende CRM business applicaties. Dit corporate CRM platform faciliteert meerdere CRM applicaties ter ondersteuning van Business Development & Tendering processen op zowel corporate als werkmaatschappij niveau.

Voor de verdere inrichting van ons corporate CRM competence center zoeken wij nu een ervaren business analist CRM. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de functionele inrichting, het functioneel beheer (inclusief de aansturing van externe leveranciers) en de veranderagenda van ons groeps-brede CRM platform en de daarop draaiende CRM business applicaties.

Je onderhoudt intensief contact met de business vertegenwoordiging en identificeert nieuwe business requirements voor CRM. Je stelt de reguliere change en release agenda vast en creëert mock-ups om business begrip en draagvlak te creëren. Je genereert technische architectuur behoeftes, benodigd om de nieuwe functionaliteit te leveren en realiseert proof of concept oplossingen in voorbereiding van selectie en implementatie. Je ondersteunt bij de inrichting en implementatie van nieuwe functionaliteit, verbeterde business processen, features en tools. Je ondersteunt de organisatie bij het oplossen van incidenten en problemen en zorgt voor adequate documentatie, op basis waarvan support, change en test management correct en zonder verstoring kan worden uitgevoerd.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Demand- en relatiemanagement voor de Business Development & Tendering business functies;
 • Pro-actief identificeren van business requirements en process verbeteringen voor CRM;
 • Het vertalen en vastleggen van business requirements naar functionele specificaties en inrichtingsspecificaties voor het corporate CRM platform;
 • Vaststellen en aansturen van de change en release agenda voor CRM omgeving;
 • Het aansturen, bewaken, implementeren en beheren van de aan jou toegewezen changes en/of (deel)projecten binnen de Corporate CRM omgeving;
 • Het bewaken, opstellen en bijdragen aan de corporate standaarden en beleidsmaatregelen om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de CRM omgeving te kunnen borgen;
 • Subject Matter Expert en product owner rol voor de Corporate CRM omgeving;
 • Aanspreekpunt voor de CRM community (key users) om hen te ondersteunen bij het beantwoorden van functionele vraagstukken en het oplossen van incidenten en problemen;
 • Afstemming met andere IT functies, zoals Architectuur, Procurement en Service Delivery;
 • Als product owner verantwoordelijk voor de CRM life cycle management roadmap en het borgen van de continuïteit en robuustheid van de omgeving;
 • Ondersteuning en advisering van de IT verantwoordelijken voor CRM applicaties van de werkmaatschappijen;
 • Aansturing van de ondersteunende leveranciers;
 • Het bewaken en het beheren van de diverse contract- en licentievoorwaarden binnen het Corporate Platform;
 • Verzorgen en onderhouden van CRM documentatie, op basis waarvan support, change en test management adequaat kan worden uitgevoerd.

 
Wie zoeken wij?

Om deze rol goed te kunnen vervullen spreek je de taal van de business en ben je goed in staat om een productieve relatie op te bouwen met de diverse business functies. Vanuit je ervaring heb je een goed begrip van de betreffende BD & Tendering business processen en bent in staat om samen met de business stakeholders proces verbeteringen te identificeren en te bespreken.

Je hebt gedegen kennis en expertise op het gebied van Microsoft Dynamics CRM (online) en kent de mogelijkheden en kracht van deze technologie.

Je bent een ambassadeur voor het platform en kan op strategisch/tactisch niveau meedenken en adviseren over de organisatie-brede inzet van deze functionaliteit.

Je beschikt over operationele kennis en vaardigheden en kunt uitvoerende partijen aansturen voor de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en/of het oplossen van problemen.

Je houdt ervan om mensen verder te helpen en werkt snel, pro-actief, professioneel en oplossingsgericht. Je weet goed om te gaan met onverwachte problemen en je beschikt over een hands-on mentaliteit.

 • Minimaal HBO werk – en denk niveau, bij voorkeur opleiding in Bedrijfskunde of Informatiekunde;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen een Multinational;
 • Kennis van en ruime ervaring met Microsoft CRM is een must. Ervaring met Microsoft CRM Online is een grote plus;
 • Kennis van en ervaring met methodieken op het gebied van procesmanagement en architectuur;
 • In staat om klantgericht mee te denken;
 • Pragmatisch ingesteld, doorpakker, zelfstarter, secuur, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Ervaring met de dynamiek van een commerciële en/of project gedreven organisatie is een pre;

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende omgeving in een organisatie waarbinnen IT een essentieel onderdeel is van de realisatie nieuwe bedrijfsstrategie. Je werkt in van onze een zeer gedreven en ambitieus team.
Interesse?

Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Rodney de Jong, Recruitment Specialist, via e-mail: [email protected]

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Solliciteren

[contact-form-7 id=”977″ title=”Solliciteren”]
↓